Tetőszerkezet-Karbantartása

Tavaszi karbantartás

A tető szerkezetének állapotára, gondosan oda kell figyelni. Az állapot felmérését szakemberrel végezzük, az esetleges károkat azonnal próbáljuk meg kijavítani, legyen az akár egy elmozdult cserép, ami miatt komoly beázások keletkezhetnek.

A nagy mennyiségű hirtelen lezúduló csapadékok, szélrohamok komoly kárt okozhatnak a tető szerkezetében. A viharok által okozott kisebb hibák, a gondosan átnézett tetőszerkezeten még hamar, olcsóbban kijavíthatóak, de ha elhanyagoljuk a tetőszerkezet felmérését komolyabb, drágább beavatkozást igényelnek.

A tető szerkezetének leggyakoribb problémái a beázások által keletkezett károk. Leggyakrabban ennek az oka, a tetőcserepek alatti nem jól felszerelt tetőszerkezetet megóvó vízhatlan kialakítás. Ezen kívül gyakori probléma, a  tető alatt felbukkanó vízcseppek, a pára, ami a tető faszerkezetének a korhadásához, gombásodásához és végül a tető szerkezetének a gyengüléséhez vezethet. Ahhoz, hogy elkerüljük ezeket a nagy stresszel járó károkat, érdemes jó szakemberrel és minőségi anyagokkal dolgozni. Ha kismértékű kárról van szó, nem kell az egész tetőt cserélni, elég a tető szerkezetének jól megtervezett felújítása.

A tető szerkezetén kívül érdemes odafigyelni az ereszcsatornára is.

Télen az ereszcsatornáknak nagy kihívást jelentenek az őszi levelek, a téli fagy és a nagy esőzések is, melyek olyan károkat okozhatnak benne, ami miatt a lehulló csapadékot nem a megfelelő helyre vezeti el, ezzel komoly gondokat okozva a épületben. Az épület vizesedése, csöpögések, szivárgások, elrozsdásodások, komoly károkat okoznak, ezért érdemes tavasszal ezen a területen is komolyabban körültekinteni. Három leggyakoribb probléma ez esetben a szivárgás, az eltömődés és a kiköpő hiánya. Ha ezek a problémák előfordulnak, ne halogassuk a javítást, így elkerülhetjük a nagyobb karbantartási problémákat.

Legyen szó bármilyen beázásról, megrongálódásról, korrodálódásról, cserép- lemezcserép meghibásodásáról….stb. keressünk fel szakembert a károk megoldásához.