Társasházi teendők a tél végeztével és a tavasz beköszöntével.

Minden tél végén érdemes felméréseket végezni, megtekinteni, hogy milyen károk keletkeztek a tél által, például beázások, vízelfolyások. Ilyenkor kell odafigyelni a tetőszerkezet, a tető hófogóinak állapotára is.

A tavasz beköszöntével kezdődhet a nagytakarítás és ez nélkülözhetetlen a tetők karbantartásához is.  Érdemes a tavaszi munkák során előkészülni a következő téli lehetséges károkra is. Nem elég kétévente átnézni a szerkezetet a rendszeres takarítással megelőzhetjük az esetleges károkat. A tetők szerkezetét erősen rongálják a hó okozta károk, a jegesedés, eső és a szmog is. Mindezek a hatások kikezdik a cserepek felületét is. A lehulló csapadék miatt megjelennek a mohák, az algák melyek megtelepedve olyan helyre juttatnak nedvességet amely közvetlenül a tető szerkezetét rongálják. A legtöbb problémát a lapos tetők hibás szigetelése és felépítése okozza ami miatt beázások keletkeznek , ez legfőképp a régi típusú társas házakra jellemző. A felmért károk alapján érdemes kárrendezési tervet készíteni, ami alátámasztja a következő év javításait, felújításait. Ezek a társas-házkezelés szempontjából előremutató fontos feladatok.

Ha tetőszerkezeti probléma, meghibásodás keletkezik elsőként a hiba pontos felméréshez kérjük szakember segítségét. A tető felmérését, javítását , beázását tetőfedő ács szakemberrel végezzük.