Gipszkarton

Gipszkarton rendszerek – gipszkartonozás

A gipszkartonozás népszerűségét, nem a véletlennek köszönheti. Rendkívül gyors, letisztult megoldás, aminél nincs száradási illetve kötési idő, így pénzt energiát takaríthatunk meg.

A gipszkartont használhatjuk:

  • Válaszfalnak
  • Előtétfalnak
  • Álmennyezethez
  • Tetőtér beépítésére
  • Száraz vakolásra
  • Ajtó beépítésére

Jó megoldás még épületgépészeti és elektromos vezetékek elhelyezésére, szerelvények vagy hang- és hőszigetelés beépítésére.

Válaszfalak

Sokkal egyszerűbb és takarékosabb, mint felépíteni egy téglafalat, ráadásul ha esetleg már nincs rá szükség, sokkal tisztább és könnyebb a bontása. A kész falat szinte azonnal lehet festeni vagy tapétázni.

Előtétfal

Gipszkarton előtétfal készítése jó megoldás ha a helységed hideg, külső falát szeretnéd utólag belülről hőszigetelni, hogy ne sugározza tovább a fal a hideget ezáltal ne hűtse a fűtött lakótered. Továbbá még megoldás lehet az utólagos gépészeti szerelvények elburkolására legyen az víz vezeték, villany vezeték vagy klíma csövek.

Álmennyezet

A mennyezet magasságát tetszés szerint változtathatjuk gipszkarton mennyezettel, ezáltal jelentősen csökkenthetjük a hűtendő vagy fűtendő légköbmétert, így pénzt és energiát takaríthatunk meg. Dekorációs célokra is fel lehet használni például rejtett vagy hangulatvilágításra.

Tetőtér beépítése

Plusz lakóteret alakíthatunk ki a használaton kívüli padlástérből, legyen szó dolgozószobáról, vendégszobáról, vagy akár játszó házról gyerekeknek. Ezzel a megoldással modernizálhatjuk és jelentősen növelhetjük a lakótér élettartalmát, komfortját, és nem utolsósorban növekszik az ingatlan értéke.

Száraz vakolás

A gipszkartonnal száraz vakolt felület jelentősen rövidebb idő alatt készíthető el mint bármelyik cementes alapvakolat felhordása, mert a gipszkarton lap ragasztó száradási ideje jelentősen rövidebb és nem igényel további glettelést csiszolást. Továbbá óriási előnye még a száraz vakolásnak, hogy nem kell utólag glettelni, csiszolni hosszú órákon át a falfelületet mert az elkészült száraz vakolt felületet már készen áll a festésre, alapozásra, burkolásra.

Cégünk vállalja gipszkarton szerelési munkálatok tervezését és kivitelezését egyéni igényeinek megfelelően rövid határidővel és minőségi alapanyagokból.